'Nagelsmann-variant' aangedragen bij PSV: 'Zou goed zijn voor Ihattaren'

'Nagelsmann-variant' aangedragen bij PSV: 'Zou goed zijn voor Ihattaren'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 15:58zo 23-02-2020 om 15:58

PSV moet in de zoektocht naar een nieuwe trainer het vizier richten op het buitenland. Dat vindt Arnold Bruggink, die hoopt dat de Eindhovense leiding een 'verfrissende' keuze maakt.

Bruggink keek deze week naar RB Leipzig en moest daarbij aan de trainerszoektocht van PSV denken. "Als je een beetje in de hoek van een Nagelsmann-variant kan gaan zitten…", mijmert de analist van FOX Sports bij Goedemorgen Eredivisie. "Het zou goed zijn als iemand van buitenaf in de organisatie komt."

"Ik denk dat het wel die kant opgaat, die geluiden hoor je ook", vervolgt Bruggink. "Ik zou het heel verfrissend vinden, omdat het ook in Nederland iets teweegbrengt. Stel dat PSV met een buitenlandse coach gaat werken, iemand die met veel energie en loopvermogen speelt. Dan komen er ook andere spelers. Het vraagt een hele andere energie binnen een club, een organisatie én een elftal. Ik denk dat het bijvoorbeeld voor Mohamed Ihattaren ook goed zou zijn, omdat er iets anders van hem wordt gevraagd."

Na het ontslag van Mark van Bommel werd Ernest Faber tot het einde van het seizoen aangesteld als interim-trainer. PSV zou in gesprek zijn met een kandidaat, maar diens identiteit is nog altijd onduidelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws