Faber ziet gelukkige VAR-rol voor PSV: 'Zie dat de bal op de arm van Rosario is'

Faber ziet gelukkige VAR-rol voor PSV: 'Zie dat de bal op de arm van Rosario is'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 17:28zo 23-02-2020 om 17:28

Ernest Faber haalt opgelucht adem na de 1-2 zege van PSV in Arnhem. De interim-trainer van de Eindhovenaren zag dat de overwinning met het nodige geluk tot stand kwam en dat zijn ploeg niet mocht klagen over de VAR in het Gelredome.

"We gaan verkleed als patiënt vanavond en morgen denk ik", verwees Faber na afloop voor de camera van FOX Sports naar carnaval. "Het is een gevecht geweest. In de eerste helft creëerden we bijna niets. Het was moeizaam aan de bal. Het is niet dat we niet wilden, maar een eigen inschattingsfout in de opbouw zorgde ervoor dat de wedstrijd een beetje loskwam", doelt hij op de fout van Daniel Schwaab. "En uiteindelijk hebben we de zege uit het vuur gesleept."

De VAR speelde een hoofdrol in Arnhem en nam uitgebreid de tijd om diverse momenten te beoordelen. "Als het wat sneller kan, dan blijft de schwung er een beetje in. Nu duurt het zo lang en moet je zeggen dat je een halfuur later thuis bent", stelt Faber, die een lichte overtreding op Denzel Dumfries zag leiden tot een penalty. "Nu hebben wij er voordeel van, maar als het in je nadeel is heb je een zure middag. Vandaag mogen wij niet klagen", beaamt de coach.

Faber gaf ook toe dat PSV in de slotfase nog goed weg kwam na een handsbal van Pablo Rosario. Hij kon er om lachen. "Maar als je verliest sta ik hier niet te lachen. Op de beelden zie je dat de bal op de arm is. De VAR is goed, maar moet wel verbeterd worden", luidt het devies.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws