Feyenoord heeft 'soort Thomas Müller' in huis: 'Aankoop voor de toekomst'

Feyenoord heeft 'soort Thomas Müller' in huis: 'Aankoop voor de toekomst'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 07:55ma 24-02-2020 om 07:55

Róbert Bozenik maakte zaterdag tegen Fortuna Sittard (2-1) net als tegen PEC Zwolle (4-3) het winnende doelpunt voor Feyenoord. NAC Breda-trainer Peter Hyballa, die de twintigjarige spits zes keer tegenkwam in Slowakije, is onder de indruk.

Hyballa was de voorbije twee jaar werkzaam bij het Slowaakse DAC 1904 en kent zodoende Bozenik, die deze winter overkwam van MSK Zilina. "Hij is een echte afmaker", zegt de trainer van NAC bij Studio Voetbal. "Hij heeft een neusje voor de goal. Een interessante aankoop, een aankoop voor de toekomst."

"Hij is geen voetballende nummer negen, maar een echte afmaker. Hij kruipt weg uit de rug van de tegenstander en staat altijd op de goede plek. Een soort type Thomas Müller."

Theo Janssen is minder onder de indruk van Bozenik. Volgens de analist is er nog veel werk aan de winkel. "Hij komt graag voor de goal, in het strafschopgebied staat hij er. Dat is positief. Maar bij Feyenoord verwacht je ook dat de spits aan de bal wat kan. Een meevoetballende spits is hij niet. Voetballend is hij heel matig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws