'Ik bestudeer Berghuis en Larsson op videobeelden, ik vind ze eigenlijk heel goed'

'Ik bestudeer Berghuis en Larsson op videobeelden, ik vind ze eigenlijk heel goed'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 08:34ma 24-02-2020 om 08:34

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 08:46ma 24-02-2020 om 08:46

Róbert Bozeník was zaterdag tegen Fortuna Sittard met een doelpunt en een gecreëerde penalty wederom belangrijk voor Feyenoord. De Slowaak bezorgde de Rotterdammers daarmee een opsteker na een emotionele periode.

Bozeník kreeg het verdriet om het overlijden van materiaalman en oud-speler Carlo de Leeuw mee. "Ik kende hem natuurlijk niet", zegt hij in De Telegraaf. "Maar het was de afgelopen periode allemaal heel emotioneel bij ons. En als ik hoorde wat de spelers allemaal vertelden over hem, weet ik wel dat hij een top guy was. Vrijdag waren we met z'n allen bij de plechtigheid. De meeste jongens waren zo van streek. Ik ben zelf ook een emotionele jongen en als ik hen dan zie huilen, moet ik ook huilen."

De aanvaller voelt zich op zijn plek bij Feyenoord. "Ik voetbal hier met geweldige spelers en die leer ik in hoog tempo kennen. Ik kijk elke dag op de training welke acties zij maken en hoe ze spelen. Ik kijk naar Stevie (Berghuis, red.) en naar Sam (Larsson, red.). Ik bestudeer onze eigen spelers ook op videobeelden van vroegere wedstrijden. Ik vind ze eigenlijk heel goed."

Ook de Rotterdamse fans maakten al een onuitwisbare indruk. "Ik speel hier bij een grote club, dat merk ik goed. Moet je naar mijn arm kijken, daar stond voor de aftrap zulk hoog kippenvel op. Iedereen in het stadion stond te applaudisseren en de fans zongen. Heel mooi hoe dat hier gaat", aldus Bozeník. "De home games zijn hier echt waanzinnig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws