Buijs houdt rekening met Groningen-transfer Memisevic: In de komende dagen

Buijs houdt rekening met Groningen-transfer Memisevic: "In de komende dagen"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 10:37ma 24-02-2020 om 10:37

De kans bestaat dat Samir Memisevic alsnog vertrekt bij FC Groningen. Een club uit China mag nog spelers aantrekken en heeft nog altijd belangstelling voor de middenvelder.

De transferperiode is in Nederland tot 31 januari geopend, maar helemaal veilig is Groningen nog niet. In China gelden andere regels, waardoor Memisevic alsnog zou kunnen vertrekken. 

Buijs was in de veronderstelling dat de transfermarkt in China tot eind februari geopend is. Stanley Menzo, die werkzaam is bij Beijing Guoan B, weet dat de Chinese bond de markt tot 1 april open wil houden. "Hij was sowieso tot 27 februari open, dus ik houd er rekening mee dat het in de komende dagen tot een deal komt", zegt Buijs bij Rondo. "Het speelt nog steeds. Hij wil er zelf graag naartoe."

Een vertrek van Memisevic zou een tegenvaller zijn voor Groningen. De Bosniër is een belangrijke speler voor Buijs, die weet hoe het werkt in de voetballerij. "Bouwen in Nederland is lastig. Vorig jaar hadden we met Ludovit Reis en Jeffrey Chabot twee jonge jongens die aan hun eerste volledige jaar in de Eredivisie begonnen."

"Ze hebben dertig wedstrijdjes gespeeld en de een maakt een transfer naar FC Barcelona B en de ander naar Sampdoria. Tegenwoordig zie je dat als een jonge speler een half jaar of een jaar goed speelt, hij gewoon wordt weggekocht door een grote club met veel geld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws