Eerlijke Blind erkent 'zware periode' bij Ajax: 'Lichamelijk doet het ook iets'

Eerlijke Blind erkent 'zware periode' bij Ajax: 'Lichamelijk doet het ook iets'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 15:11ma 24-02-2020 om 15:11

De onzekerheid rond zijn hartspierontsteking heeft een wissel getrokken op Daley Blind. Sinds hij terug is worstelt de 29-jarige verdediger nog met zichzelf, laat hij weten aan FOX Sports.

"Persoonlijk voel ik me goed, maar het is mentaal een zware periode voor me, en voor me geweest ook. Dat vreet soms aan je en lichamelijk doet het soms ook iets met je", vertelt Blind, die bijna twee maanden afwezig was. Inmiddels speelt hij weer hele wedstrijden.

"Er komt opeens heel veel op je af en je wil er gelijk staan voor je team. Die druk leg ik mezelf ook op. De afgelopen wedstrijden ging het vaak goed, maar dit keer (tegen Heracles Almelo, red.) was het van mij ondermaats. Dat reken ik mezelf aan en daar loop ik niet voor weg."

Blind ging zondag tegen Heracles in de fout bij de winnende treffer van Cyriel Dessers. "Qua fitheid ben ik nog niet waar ik was. Normaal gesproken speel je een voorbereiding en groei je in het seizoen, maar ik heb acht weken stilgestaan en moest er wel gelijk weer staan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws