De Boer laat zich uit over opstelling van Ajax: Dat is in mijn ogen te oud

De Boer laat zich uit over opstelling van Ajax: "Dat is in mijn ogen te oud"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 19:33ma 24-02-2020 om 19:33

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 19:47ma 24-02-2020 om 19:47

Het loopt niet bij Ajax, concludeert ook Ronald de Boer. Na het verlies bij Heracles Almelo wordt zelfs het woord crisis gebruikt.

"Het begon in de laatste wedstrijd voor de winterstop", zegt De Boer bij FOX Sports. "Over het algemeen is het niet sprankelend. Dat kun je wijten aan blessures en het ontbreken van cruciale spelers. Als je kijkt naar de wissels word je daar als tegenstander niet echt bang van. Dat zijn dan een paar jongens waarvan je denkt dat ze normaal gesproken niet spelen."

"Het zijn jonge talenten, maar die wil je er pas in hebben als het lekker loopt, maar het loopt helemaal niet", voegt De Boer toe. "Je kunt niet verwachten dat zij het team bij de hand nemen en het laten zien. Je moet bouwen op een voorhoede die bij elkaar 100 jaar oud is (Tadic, Huntelaar, Babel, red.)."

"Dat is in mijn ogen te oud. Het zijn geen Cristiano Ronaldo-types die fysiek zo goed zijn. Daar schuurt het ook een beetje. We hebben ze heel weinig gezien. Het geeft ook aan dat ze zoekende zijn", zegt De Boer.

Kenneth Perez wil de schuld niet bij de aanvallers leggen. "Dat zijn spelers die bewezen hebben dat ze goed kunnen voetballen. Van de Beek en Martínez zijn goede middenvelders en Gravenberch is talentvol, maar twee van de drie hadden het meeste balverlies van allemaal. Je wordt voorin dan ook niet geholpen. In mijn ogen ligt het probleem niet bij de voorhoede, omdat er op het middenveld veel balverlies wordt geleden."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Eens met De Boer?

(1458 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws