Gespeculeer over toekomst Blind: Kijk naar Matthijs de Ligt

Gespeculeer over toekomst Blind: "Kijk naar Matthijs de Ligt"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 23:40ma 24-02-2020 om 23:40

Robin Pronk en Martin Jol sluiten niet uit dat Daley Blind na dit seizoen gewoon bij Ajax blijft. De verdediger wordt in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam. Arsenal zou geïnteresseerd zijn.

Pronk werkte met Blind samen in de jeugdopleiding van Ajax. Hij was jeugdtrainer en kent Blind dus goed. De Oranje-international keerde vorig jaar zomer terug naar Ajax. Mogelijk keert hij Amsterdam na twee seizoenen weer de rug toe. "Met het vertrek van Ziyech – en wie weet straks ook Van de Beek, Tagliafico, Dest en Onana – wordt het elftal langzaam ontmanteld", zegt Pronk tegen NRC.

"Ajax zou een nieuw elftal rond Blind en Tadic kunnen bouwen. Ik sluit niet uit dat hij binnenkort met het bericht naar buiten komt: ik heb mijn contract voor vijf jaar verlengd", speculeert Pronk.

Jol, die als trainer van Ajax toestemming gaf om Blind te verhuren aan FC Groningen, sluit ook een langer verblijf niet uit. "Bij Ajax weet Daley wat hij heeft. Hij zit nu in zijn kracht en wordt op een voetstuk geplaatst. In het buitenland moet je maar zien wat ze van je verwachten. Kijk naar Matthijs de Ligt, een van de besten die we hebben. Die moet in Italië van de tien dingen tien goed doen defensief."

Lees hier het hele stuk van het NRC, dat met diverse bekenden van Blind sprak

Poll

Blind moet bij Ajax blijven

(2005 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws