AD ziet twee oorzaken voor mindere vorm Tadic bij Ajax ondanks prima cijfers

AD ziet twee oorzaken voor mindere vorm Tadic bij Ajax ondanks prima cijfers

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 07:10di 25-02-2020 om 07:10

Dusan Tadic is met negen goals en veertien assists op papier de meest waardevolle speler van Ajax in de Eredivisie, maar hij zit duidelijk niet lekker in zijn vel. Het Algemeen Dagblad ziet twee oorzaken voor de mindere vorm van de aanvoerder van de landskampioen.

Tadic kwam dit seizoen 38 officiële duels in actie. Daarvan speelde hij er 21 als spits, maar voornamelijk vóór de winterstop. Op die positie maakte hij vorig jaar – met name tegen Real Madrid in de Champions League – furore. Als spits was de Serviër goed voor zes goals en vijftien assists. In de zeventien duels dat hij vanaf de zijkanten speelde leverde hij acht goals en zes assists.

Toch oordeelt het AD dat Tadic bij Ajax duidelijk minder rendeert vanaf de zijkanten. Daar speelt hij door de Amsterdamse blessuregolf echter regelmatig de afgelopen maanden. Trainer Erik ten Hag heeft in de spits met Klaas-Jan Huntelaar en Lassina Traoré simpelweg meer alternatieven dan op de vleugels na het wegvallen van Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad.

Het gemis van Promes en Neres en ook Hakim Ziyech is volgens de krant de andere oorzaak van de mindere vorm van Tadic. De Serviër heeft minder 'bliksemafleiders'. Ook een speler als Frenkie de Jong trok het spel naar zich toe. "Als we als team goed spelen, kan ik als individu ook uitblinken", erkent Tadic. "We moeten snel het juiste gevoel terugkrijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws