Systeemfout KNVB: Jong AZ-Almere City (3-3) moet opnieuw gespeeld worden

Systeemfout KNVB: Jong AZ-Almere City (3-3) moet opnieuw gespeeld worden

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 11:09di 25-02-2020 om 11:09

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 11:22di 25-02-2020 om 11:22

De wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City moet opnieuw gespeeld worden na een systeemfout van de KNVB. Kenzo Goudmijn was eigenlijk niet speelgerechtigd voor het duel dat in 3-3 eindigde.

Door een foutieve registratie bij de KNVB van de gele kaarten van de Jong AZ-speler mocht Goudmijn in eerste instantie gewoon in actie komen. Almere City deed na het duel op 27 januari 2020 echter aangifte bij de voetbalbond en verzocht het bestuur om de wedstrijd opnieuw te laten spelen. De KNVB heeft hiermee ingestemd en de wedstrijd wordt op 2 maart om 20.00 uur opnieuw afgelegd.

De KNVB zegt in een verklaring de ontstane situatie te betreuren. De voetbalbond legt uit dat de foutieve registratie te maken heeft met zogenoemde 'overlopende registraties'. 'Dit zijn gele kaarten uit de laatste twee speelronden van het vorige seizoen, die een speler meeneemt naar het huidige seizoen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de gele kaarten van spelers van Jong-teams niet bij de staffel voor het Jong-team zijn opgeteld, maar bij de staffel voor het A-team. Dit had niet moeten gebeuren', aldus de KNVB.

Volgens de bond is na onderzoek gebleken dat bij acht (voormalig) Jong-team spelers fouten zijn gemaakt bij overlopende registraties. 'In één geval heeft dit geleid tot een onterecht als speelgerechtigd aangemerkte speler. Dit was dus het geval bij Jong AZ-speler Kenzo Goudmijn tijdens de wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City FC op maandag 27 januari 2020. Bij de andere spelers is het aantal gele kaarten achter hun naam inmiddels gecorrigeerd', besluit de KNVB.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws