Bel Hassani komt grootheden tegen: En tuurlijk ben ik hier ook vanwege het geld

Bel Hassani komt grootheden tegen: "En tuurlijk ben ik hier ook vanwege het geld"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 14:00di 25-02-2020 om 14:00

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 14:15di 25-02-2020 om 14:15

Iliass Bel Hassani heeft de Eredivisie achter zich gelaten en tekende deze winter bij Al-Wakrah, een club die uitkomt op het hoogste niveau van Qatar. VoetbalPrimeur sprak met hem. "Ik zie mezelf hier wel vijf jaar voetballen om vervolgens m'n carrière af te sluiten."

De 27-jarige Bel Hassani speelde afgelopen halfjaar bij PEC Zwolle toen Al-Wakrah zich tijdens de winterse transferperiode meldde. "Reza Ghoochannejhad (teamgenoot bij PEC, red.) heeft hier gespeeld, dus ik kon hem van alles vragen. Eigenlijk iedereen die ik over Al-Wakrah sprak, was heel positief", zegt Bel Hassani tegen VoetbalPrimeur. Uiteindelijk liet PEC hem, zonder een transfersom te vragen, vertrekken naar het Midden-Oosten.

Sinds deze week heeft Bel Hassani zijn eigen appartement in Doha, op een kwartier rijden van Al-Wakrah. "Mounir El Hamdaoui en Nasser El Khayati wonen bij mij om de hoek. Met Mounir heb ik dagelijks contact. Ik heb hier dus twee jongens die ik al heel lang ken vanuit de regio Rotterdam, dat is fijn. Met Mounir heb ik een keer gegeten en dat zal wel vaker gaan gebeuren, maar verder hebben we allemaal ons eigen leventje."

'De zandbak'
"Je hoort iedereen altijd zeggen 'oh, hij kiest voor de zandbak'. En tuurlijk ben ik hier ook vanwege het geld, daar ga ik niet over liegen. Iedereen weet dat hier heel veel betaald wordt, maar het leven hier is ook top. Als je weet wat voor faciliteiten we hier allemaal hebben op de club…daar schrik je van. Dat zie je lang niet overal in Nederland. We hebben zwembaden, jacuzzi's en nog veel meer verschillende herstelmethoden. Qua faciliteiten doen ze hier echt niet onder voor Nederland."

Tekst gaat verder onder foto

"Ik ben heel eerlijk: in financieel opzicht is het verschil met in Nederland heel groot", zegt Bel Hassani eerlijk over de salarisstrookjes. In het Midden-Oosten verdient hij een veelvoud van wat hij bijvoorbeeld bij PEC Zwolle verdiende. Bovendien wordt zijn salaris in Qatar netto uitbetaald omdat de overheid geen inkomstenbelasting heft.

"Eigenlijk is het enige nadeel dat er hier heel weinig supporters naar het stadion komen", vervolgt Bel Hassani over zijn buitenlandse avontuur. "Mensen kijken de wedstrijden liever thuis, alles wordt uitgezonden. Laatst kon ik zelfs een wedstrijd van Al-Wakrah O16 live op televisie zien. Het voetbal leeft hier wel, maar de mensen kijken het liever vanuit huis."

Tijdens zijn debuut voor de nummer zes van Qatar maakte hij de 2-1, nota bene tegen het Al-Shahaniya van Nigel de Jong. "Je komt hier heel grote spelers tegen. We hebben net twee keer tegen Nigel de Jong gespeeld, ik kom straks Xavi (tegenwoordig hoofdtrainer, red.) tegen, Benatia speelt hier ook. Dat maakt het extra leuk. Dat zijn spelers die je altijd op televisie hebt zien voetballen."

Of we Bel Hassani ooit nog terugzien in de Eredivisie? "Ik zie mezelf hier wel vijf jaar voetballen om vervolgens m'n carrière af te sluiten, al sluit ik de deur ook niet voor een terugkeer naar Nederland. Ik kijk wel hoe het loopt."

(Emile van de Sande/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws