Fikse ruzie met Padt in spelersbus: 'Ik weet nog steeds niet wie het gelekt heeft'

Fikse ruzie met Padt in spelersbus: 'Ik weet nog steeds niet wie het gelekt heeft'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 14:00wo 26-02-2020 om 14:00

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 14:41wo 26-02-2020 om 14:41

Iliass Bel Hassani wil af van het beeld dat hij een moeilijke jongen zou zijn. De 27-jarige Rotterdammer, die deze winter PEC Zwolle inruilde voor Al-Wakrah, vindt dat hij ten onrechte gedemoniseerd is. "Het is echt bullshit", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

"Als je de clubs spreekt waar ik gespeeld heb zal niemand zeggen dat ik een moeilijke jongen ben. Toch lees ik het overal. Het is echt bullshit", zegt Bel Hassani stellig in gesprek met deze website. "Dat wil ik wel echt kwijt en nu vind ik het wel het moment om dat te zeggen. Alle bullshit over mij die op het internet staat is niet waar."

"Bij mijn PEC-afscheid sprak ik met Mike Willems (technisch directeur, red.). Hij zei: Ili, het is niet normaal. Toen we jou contracteerden dachten we ook even dat we een moeilijke jongen hadden binnengehaald, maar al die verhalen zijn niet waar. Zelfs als je niet speelde was je belangrijk voor de groep. Dat vond ik mooi om te horen." Bel Hassani had bij PEC een contract tot 2021 met een optie voor een extra jaar. Uiteindelijk was een transfer naar Al-Wakrah voor beide partijen een mooie oplossing en ook mede door zijn goede gedrag in Zwolle gunde de club hem een transfervrij vertrek.

Ruzie met Padt
In de tweede helft van het afgelopen seizoen speelde Bel Hassani op huurbasis voor FC Groningen. Eind mei kwam het nieuws naar buiten dat hij en doelman Sergio Padt flinke ruzie zouden hebben gehad in de spelersbus, op de terugweg van een verloren play off-wedstrijd tegen Vitesse. "We hebben toen inderdaad ruzie gehad in de bus", erkent Bel Hassani. "Ik heb toen wel geleerd dat je heel weinig mensen kunt vertrouwen, zelfs in je eigen elftal."

"Het gebeurde in de bus op de snelweg en het kwam vrij kort daarna naar buiten, dus het is iemand uit de selectie of de staf geweest. Ik heb nog steeds geen idee wie. Daar kom ik ook nooit meer achter. Tegenwoordig is niets meer geheim wat er binnen een team gebeurt en dat vind ik wel erg. Binnen de muren van de kleedkamer – of de spelersbus – moet je jezelf kunnen zijn. Je moet alles met elkaar kunnen delen, of bij wijze van spreken in je blootje kunnen rondlopen. Tegenwoordig kan het allemaal niet meer."

Bovendien is een ruzietje eerder regel dan uitzondering, stelt hij. "Ik kan je verzekeren dat er bijna dagelijks ruzie is binnen een selectie. Je zit met dertig spelers in een groep en iedereen heeft z'n dag wel eens niet. Er gebeurde niet echt iets bijzonders in de bus, alleen deze keer kwam het wel naar buiten en de andere 99 procent van de keren niet. De trainer kwam naar ons toe om het uit te praten, maar we zijn elkaar absoluut niet te lijf gegaan. Het ging er wel hard aan toe, maar alleen in woorden. We zijn gedisciplineerd genoeg om niet de fout te maken om een klap uit te delen."

"Twee weken later heb ik contact gehad met Sergio Padt ondanks dat ik al weg was bij Groningen, toen hebben we het uitgesproken. Voor ons is het heel normaal dat zoiets gebeurt. Het is alleen niet normaal dat het uitlekt", besluit Bel Hassani.

(Emile van de Sande/VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws