'Terugslag' voor Neres: 'Hoeft niet lang te duren, maar bij Ajax blijkbaar wel'

'Terugslag' voor Neres: 'Hoeft niet lang te duren, maar bij Ajax blijkbaar wel'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 16:42di 25-02-2020 om 16:42

De rentree van David Neres bij Ajax laat nog even op zich wachten, laat clubwatcher Mike Verweij weten. De Braziliaanse vleugelaanvaller speelde op 5 november tegen Chelsea zijn voorlopig laatste wedstrijd en staat sindsdien buitenspel vanwege een knieblessure.

Aanvankelijk werd verwacht dat Neres in februari snel weer minuten kon maken, maar de Europa League-wedstrijd tegen Getafe zal in ieder geval te vroeg komen: de Braziliaan traint nog steeds individueel. "In november werd er al geroepen dat hij na de winterstop weer minuten zou kunnen maken. Normaal gesproken zou dat ook moeten kunnen, want hij heeft een meniscusingreep gehad: dat hoeft niet heel lang te duren, maar bij Ajax lijkt alles wél heel lang te duren als er spelers geblesseerd zijn", aldus Verweij in de Voetbalpodcast van zijn krant, De Telegraaf.

Volgens de Ajax-watcher is er mede hierdoor 'behoorlijk wat kritiek' op de medische staf van Ajax. "Hij is nog niet fit. Hij is wel meegegaan naar Qatar en heeft daar een deel van de groepstraining meegedaan", vervolgt Verweij zijn verhaal over Neres. "Maar daarna is hij geblesseerd geraakt. Hij heeft een terugslag gehad."

Collega Valentijn Driessen stipt aan dat Ajax sinds de zomer een nieuwe inspanningsfysioloog heeft: Björn Rekelhof werd vervangen door Alessandro Schoenmaker. "Een kennis van Erik ten Hag. Die is er nu bij en sindsdien regent het klachten. Tja..."

Poll

Is Neres een onmisbare schakel binnen dit Ajax?

(10262 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws