Bonucci prijst De Ligt de hemel in: 'Volop tijd om één van de besten te worden'

Bonucci prijst De Ligt de hemel in: 'Volop tijd om één van de besten te worden'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 22:32di 25-02-2020 om 22:32

Leonardo Bonucci blijft geloven in zijn jonge ploeggenoot Matthijs de Ligt. De Oranje-international is lang niet altijd zeker van een basisplek tijdens zijn debuutseizoen bij Juventus, maar volgens Bonucci kan hij uitgroeien tot een verdediger van topklasse.

De twee waren enige tijd het vaste centrale duo van La Vecchia Signora, maar De Ligt was tegen laagvliegers Brescia en SPAL buiten de basiself gevallen. "Hij kan één van de besten ter wereld worden", stelt Bonucci desondanks in gesprek met L'Équipe. "Hij is jong, getalenteerd en hij heeft nog volop de tijd om naar dat niveau toe te groeien."

Dat De Ligt tijd nodig had om te wennen aan het voetbal van Juventus, vindt Bonucci niet vreemd. Ook de routinier moest zich aanpassen aan het voetbal dat trainer Maurizio Sarri graag wil spelen. "Hij weet als geen ander hoe hij teams beter moet laten speen, maar hij brengt een heel eigen filosofie met zich mee. Achterin hanteren we nu zonedekking, om een voorbeeld te noemen. Dat is niet eenvoudig, maar ik hen nooit bang geweest om een uitdaging aan te gaan."

Juventus komt woensdagavond weer in actie in de Champions League. Olympique Lyon zal de regerend Serie A-kampioen in eigen huis ontvangen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws