Barcelona moet thuis nog vol aan de bak en verliest Vidal, Pique en Busquets

Barcelona moet thuis nog vol aan de bak en verliest Vidal, Pique en Busquets

25-02-2020 22:54 Laatste update: 26-02-2020 06:13
67

SSC Napoli maakt nog altijd volop kans op de volgende ronde in de Champions League. De nummer zes van de Serie A wist FC Barcelona voor eigen publiek knap op een 1-1 gelijkspel te houden.

De wedstrijd tussen Napoli en Barcelona was er ook eentje waarin de hoofdtrainers van beide clubs hun debuut maakten in de Champions League: nog nooit waren Quique Setién van Barcelona en Gennaro Gattuso van Napoli als eindverantwoordelijke actief op het miljardenbal.

De tactiek van Napoli was al snel duidelijk: met elf man op eigen helft loeren op een fout van Barcelona. De Catalanen hadden moeite om de handbaldefensie van Napoli omver te spelen. Lionel Messi kreeg na negen minuten op aangegen van Frenkie de Jong een eerste schotkans. Daarna loste Mertens een schotje. Barcelona domineerde de wedstrijd, maar kon niet bepaald gevaarlijk worden.

De eerste de beste aanval die Napoli opzette leverde meteen een doelpunt op. Na een half uur spelen zette Dries Mertens het Stadio San Paolo in vuur en vlam met een prachtig schot in de kruising. De oud-speler van FC Utrecht en PSV is nu met 121 goals topscorer aller tijden van Napoli, samen met Marek Hamsik. Lorenzo Insigne liet even later van dichtbij een kans op 2-0 liggen.

De tweede helft begon met een tegenvaller voor Napoli. Mertens moest zich al snel laten vervangen door een tik op de enkel van Sergio Busquets. Arek Milik verving hem. Barcelona voerde de druk op en wist zich even later wél goed langs de Napoli-defensie te spelen. Linksback Mário Rui stond niet goed op te letten en liet Nélson Semedo uit zijn rug vertrekken. Antoine Griezmann maakte van dichtbij vervolgens gelijk: 1-1.

Milik liet zich na zijn invalbeurt meteen gelden voor Napoli. Eerst was de oud-Ajacied dicht bij de 2-1 en even later bediende hij José Callejón, maar de Spaanse spits faalde oog-in-oog met Marc-André Ter Stegen. Het gevaar van Barcelona moest van Messi komen. De andere spelers hadden moeite om hun stempel op het spel te drukken. Ook De Jong was bij vlagen onzichtbaar. Messi was er soms dichtbij, maar werd dan net op tijd afgestopt door de Italiaanse verdediging.

Barcelona speelde de wedstrijd overigens niet met elf man uit. Arturo Vidal moest in de slotfase met rood vertrekken. De Chileen kreeg geel vanwege een overtreding en moest daarna vertrekken na een opstootje met Rui. Ook Sergio Busquets is geschorst doordat hij geel kreeg. Daarnaast zijn er zorgen over Gerard Pique. De Spanjaard belandde in de blessuretijd ongelukkig op z'n enkel en lijkt vooralsnog een vraagteken voor het duel met Real Madrid van aankomende zondag.

Barcelona probeerde het daarna nog wel, maar gescoord werd er niet meer. De return is over drie weken.