'Feyenoord in zijn maag met dure Kelly: spelers zien Engelsman als maatstaf'

'Feyenoord in zijn maag met dure Kelly: spelers zien Engelsman als maatstaf'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 09:56wo 26-02-2020 om 09:56

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 15:05wo 26-02-2020 om 15:05

Frank Arnesen staat voor de uitdaging om Feyenoord toekomst-proof te maken. Daarvoor moet de technisch directeur de komende periode doorselecteren én de contracten van talentvolle spelers verlengen. Liam Kelly blijkt in dat opzicht 'een dure misser', schrijft Voetbal International.

De Ier staat voor 650.000 euro op de loonlijst in De Kuip, maar was allerminst een succes en is alweer verhuurd aan Oxford United. Het 'Kelly-loon' geldt echter als een soort minimum voor jonge spelers, weet VI. Zo was onder meer Orkun Kökcü teleurgesteld over het eerste voorstel van de Rotterdammers, dat lager was dan wat Kelly opstrijkt.

Arnesen bevestigt dat Feyenenoord in gesprek is met Kökcü, die 'beloond moet worden voor zijn ontwikkeling'. De Deen hoopt de kwestie snel op te lossen, aangezien er veel belangstelling is voor de middenvelder. Ook voor trainer Dick Advocaat is het een voorwaarde dat de steunpilaren bij Feyenoord blijven, als hij besluit zijn contract te verlengen. In Rotterdam-Zuid rekent wel iedereen op een buitenlandse transfer voor aanvoerder Steven Berghuis, meldt VI.

Daartegenover staat dat Feyenoord spoedig afscheid kan nemen van diverse dure krachten, nu liefst twaalf contracten aflopen in de komende twee jaar. Vooral Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia, Sven van Beek, Eric Botteghin, Luciano Narsingh en Sam Larsson drukken zwaar op de begroting. De optie in het contract van Luis Sinisterra is inmiddels gelicht.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws