KNVB-voorzitter voorstander WK in Qatar: 'We moeten als westerlingen oppassen'

KNVB-voorzitter voorstander WK in Qatar: 'We moeten als westerlingen oppassen'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 10:29wo 26-02-2020 om 10:29

De nieuwe voorzitter van de KNVB, Just Spee, vindt het geen enkel probleem dat het WK van 2022 wordt gehouden in Qatar. Er is veel kritiek op die beslissing aangezien het land zich niet houdt aan de mensenrechten, maar Spee ziet dat als overdreven.

In een openhartig interview met het NRC geeft de voorzitter aan dat we niet te snel moeten oordelen met zijn allen. "Dus je wil weten wat ik van het WK in Qatar vind? Ik vind het goed dat het WK in Qatar is", geeft hij aan. "De kritiek is soms te kort door de bocht. Als westerlingen moeten we oppassen dat we niet van andere landen eisen dat zij de stap van de Middeleeuwen naar vandaag in één keer maken, terwijl wij daar ook honderden jaren over hebben gedaan."

De nieuwe voorzitter van de KNVB ziet het WK in Qatar juist als een mogelijkheid om de situatie in het land te verbeteren. "Juist nú kun je de situatie de goede kant op sturen", geeft hij aan. "De werkomstandigheden voor gastarbeiders zijn al verbeterd. Is het ideaal? Nee. Maar zonder WK was het waarschijnlijk nog altijd een vorm van slavernij geweest."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws