UEFA maakt risicoafweging: één Europees duel zonder fans door coronavirus

UEFA maakt risicoafweging: één Europees duel zonder fans door coronavirus

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 14:20wo 26-02-2020 om 14:20

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 14:56wo 26-02-2020 om 14:56

De resterende wedstrijden van deze week in de Champions League en Europa League zullen gewoon met publiek worden gespeeld. De enige uitzondering daarop is het duel tussen Internazionale en Ludogorets: de UEFA besloot eerder al dat daar geen toeschouwers aanwezig zullen zijn in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Het in hoog tempo oprukkende virus, dat met name in Azië al vele levens eiste, heeft zich onder meer in Noord-Italië gevestigd. Ook in Kroatië, Griekenland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk is het virus aangetroffen, maar de UEFA ziet desondanks geen reden om Europese wedstrijden in die landen zonder publiek te laten spelen. 

Juventus, afkomstig uit Turijn (Noord-Italië), zal zelfs 'gewoon' met uitfans mogen afreizen naar Lyon, waar de ploeg van Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt het opneemt tegen Olympique Lyon. "Op dit moment is daar niets op tegen", zegt een woordvoerder van de UEFA. "We zullen de ontwikkelingen rond het virus op de voet volgen en contact houden met alle autoriteiten in de uiteenlopende landen. Vooralsnog zijn geen verdere maatregelen nodig."

AZ gaat donderdag in Oostenrijk op bezoek bij LASK Linz. Het heenduel eindigde in 1-1. Ajax moet, eveneens donderdag, in eigen huis een 2-0 nederlaag tegen Getafe zien goed te maken. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws