AZ is waakzaam ondanks loos corona-alarm: 'Hygiëneregels wel goed in acht nemen'

AZ is waakzaam ondanks loos corona-alarm: 'Hygiëneregels wel goed in acht nemen'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 20:50wo 26-02-2020 om 20:50

Het coronavirus houdt de gemoederen wereldwijd al een tijdje bezig en AZ werd afgelopen week opgeschrikt door een bericht uit Oostenrijk. Een man uit Linz, de stad waar AZ de return in de zestiende finale van de Europa League moet spelen, zou zijn besmet met het virus.

Uiteindelijk bleek dit vals alarm, maar toch hield het virus ook de AZ-spelers bezig. "Ik vind het heel prettig dat die persoon het virus niet heeft", zegt trainer Arne Slot op de persconferentie, opgetekend door NH Nieuws. "In de eerste plaats voor hemzelf natuurlijk maar ook voor ons omdat het de gemoederen wel bezig hield. Tegelijkertijd hebben we wel gezegd toen we weg gingen: ondanks dat het virus niet geconstateerd is gaan we wel de hygiëneregels in acht nemen."

Slot verwacht een betere wedstrijd dan vorige week in Alkmaar. LASK hield daar een 1-1 gelijkspel aan over en heeft nu dus de betere papieren. "Ik denk dat beide ploegen toen niet hun beste spel hebben laten zien. Dat hebben beide ploegen toen ook geprobeerd te voorkomen. We hebben meer de lange bal gespeeld dan we normaal doen, dus ik denk dat we beter kunnen. Met name door vaker in dreigende situaties te komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws