Kluivert maakt veel speelminuten in Rome: 'Dat herhaal ik nog maar een keer'

Kluivert maakt veel speelminuten in Rome: 'Dat herhaal ik nog maar een keer'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 21:54wo 26-02-2020 om 21:54

Justin Kluivert is nog altijd heel blij dat hij Ajax in de zomer van 2018 verruilde voor AS Roma. De vleugelaanvaller van de Romeinen, die donderdagavond in het kader van de Europa League tegen AA Gent speelt, leert naar eigen zeggen nog iedere dag bij.

Kluivert vertrok ruim anderhalf jaar geleden naar Rome en daarmee kweekte hij veel onbegrip. "Ik herhaal nog maar eens dat ik heel blij ben met mijn beslissing om naar Rome te komen", zegt hij volgens Italiaanse media op de persconferentie voorafgaand aan het Europese duel in België. "Ik leer iedere dag van mijn ervaren teamgenoten. Mijn doel is om me hier te blijven ontwikkelen."

De 20-jarige Amsterdammer, die dit seizoen in zestien competitieduels in de basis startte bij de Giallorossi, voelt zich goed op het veld. "Ik ben blij met de wijze waarop we nu voetballen. Ik sta dichter bij de spits in de buurt, daar houd ik van. Natuurlijk is het wel heel anders dan het systeem dat ik gewend was bij Ajax."

In anderhalf jaar AS Roma speelde Kluivert in 46 competitiewedstrijden, drie bekerwedstrijden en veertien Europese duels. In al die wedstrijden scoorde de vleugelaanvaller zeven keer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws