'AZ weer met sterkst mogelijke opstelling, ondanks gehavend centrum'

'AZ weer met sterkst mogelijke opstelling, ondanks gehavend centrum'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 07:30do 27-02-2020 om 07:30

AZ kan donderdagavond tegen LASK Linz weer over zijn sterkst mogelijke opstelling beschikken. Centraal achterin blijft de spoeling dun, maar Fredrik Midtsjö zal in Oostenrijk weer terugkeren op het middenveld.

Dit gaat normaal gesproken ten koste van zijn jonge landgenoot Hakon Evjen, die in de heenwedstrijd zijn Europese debuut namens de Alkmaarders maakte. Midtsjö kan in dat geval samen met Dani de Wit en Jordy Clasie het driekoppige middenveld vormen. Teun Koopmeiners zal opnieuw centraal achterin moeten postvatten, naast Ramon Leeuwin: de geblesseerde Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos en Stijn Wuytens behoren niet tot de AZ-selectie.

De Alkmaarders zijn virtueel in het nadeel na de 1-1 in eigen huis. Trainer Arne Slot wijst echter op het tweeluik met Royal Antwerp FC van eind augustus, toen AZ ook eerst met 1-1 gelijkspeelde en vervolgens in België de poulefase haalde na verlenging. "Voor de thuiswedstrijd tegen LASK Linz heb ik ter motivatie ook de beelden laten zien van die wedstrijd tegen Antwerp", reageert Slot tegenover het Algemeen Dagblad. "Met als boodschap: je moet altijd proberen om in de wedstrijd te blijven."

Thuis tegen LASK kwam AZ ook nog terug, nadat het lange tijd tegen een achterstand op moest boksen. "Prettig om te zien dat we niet wegzakten na de 0-1 achterstand", aldus Slot. "De jonge jongens maken zich over het algemeen weinig zorgen over de omstandigheden. En dat we iemand als Druijf (die zich in Europa al vaak opwierp tot reddende engel, red.) achter de hand hebben, is fijn."

AZ trapt donderdag om 18.55 uur af in Oostenrijk.

Vermoedelijke opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Clasie; Stengs, Boadu, Idrissi.

Poll

Rekent AZ over twee duels af met LASK Linz?

(2674 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws