Van de Beek hekelt Getafe en arbiter: 'Het was er niet één die dat eens aanvoelt'

Van de Beek hekelt Getafe en arbiter: 'Het was er niet één die dat eens aanvoelt'

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 06:57vr 28-02-2020 om 06:57

Donny van de Beek ervoer de frustratie van de kijkers naar Ajax – Getafe (2-1) op het veld nog wat intenser. De middenvelder van de Amsterdammers, die het vuurtje aardig probeerde op te stoken, had geen goed woord over voor scheidsrechter Sidiropoulos.

De Griekse arbiter had volgens Van de Beek anders om moeten gaan met de speelwijze van Getafe. "Als je als kijker al gefrustreerd bent, dan laat staan hoe je je voelt als je ook nog op het veld staat", zegt de Ajacied uit Nijkerkerveen tegenover VTBL. "Het is soms niet makkelijk, ook niet als je met de scheidsrechter praat. Het was er niet één die het aanvoelt en een keer een gele kaart geeft na vijf minuten tijdrekken."

Dankzij Sidiropoulos kregen de Spanjaarden net als vorige week de gelegenheid om het spel ernstig te vertragen, meent de Ajax-middenvelder. "Als ze hun gang kunnen gaan ligt het heel veel stil. Het heeft ook weinig zin om er met de scheidsrechter over te praten. Die mannen volgen de regels en er zijn voor hun ook mensen die daar naar kijken, maar ik vind wel dat ze wat meer op mogen treden."

"Als ze elke keer weer op de grond liggen kun je ook gewoon door laten spelen, dan houdt het vanzelf op", geeft Van de Beek aan. "Als je wel iedere keer affluit houdt het niet op en doen ze het continu. Maar ja, het heeft helaas geen zin meer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws