Witte rook in Groningen: Trots van het Noorden meldt transfer van Memisevic

Witte rook in Groningen: Trots van het Noorden meldt transfer van Memisevic

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 16:18vr 28-02-2020 om 16:18

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 16:29vr 28-02-2020 om 16:29

FC Groningen heeft definitief afscheid genomen van Samir Memisevic, zo maakt de Trots van het Noorden bekend. De 26-jarige Bosniër maakt per direct de overstap naar Hebei FC in China, waar de transfermarkt vrijdagnacht sluit.

"Samir heeft in de bijna vier seizoenen dat hij bij FC Groningen speelde een goede bijdrage aan de sportieve prestaties van de club geleverd. Hij heeft het afgelopen transferwindow het verzoek neergelegd bij ons om mee te werken aan een overgang naar China", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Dit was voor ons bespreekbaar onder de juiste voorwaarden."

Het feit dat de verdediger een verbintenis had tot medio 2021, speelde eveneens een belangrijke rol. "Samir had nog een contract voor anderhalf seizoen. Wij hebben gemeend dat wij op dit moment voor FC Groningen een betere transfer konden realiseren dan eventueel komende zomer, daarom laten wij hem tussentijds vertrekken", besluit Fledderus. Hoeveel Memisevic oplevert, is niet duidelijk.

Memisevic speelde sinds 2016 meer dan honderd officiële wedstrijden voor Groningen, waarin hij negen keer scoorde. De laatste jaren was hij één van de steunpilaren en aanvoerders binnen de ploeg. De Trots van het Noorden maakte donderdag al bekend dat Memisevic vanwege de transferperikelen zou ontbreken in het Eredivisie-duel met Willem II van vrijdagavond.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws