VVV zet weg omhoog in: 'Ik snapte niet dat Maaskant dacht het nog te gaan redden'

VVV zet weg omhoog in: 'Ik snapte niet dat Maaskant dacht het nog te gaan redden'

Gepubliceerd: zaterdag 29 februari 2020 om 14:17za 29-02-2020 om 14:17

VVV-Venlo heeft met Hans de Koning de weg omhoog ingezet in de Eredivisie. Onder Robert Maaskant ging het de Venlonaren niet goed, maar met De Koning lijkt VVV niet te gaan degraderen.

Waar de Noord-Limburgers onder Maaskant gemiddeld iets minder dan 0,7 punt per wedstrijd pakten, doen ze het met 2 punten gemiddeld per wedstrijd onder De Koning een stuk beter. "Ik wil niet moddergooien naar Robert Maaskant", zegt aanvoerder Danny Post tegen Voetbal International. "Er was geen klik, dat heb je weleens."

De mismatch tussen club en trainer had invloed op de resultaten. "Ik had alleen niet gedacht dat dat zo zou doorslaan naar het veld", legt Post uit. "We waren aangeschoten wild. Het geloof was weg, niks lukte meer. Jongens die hier jarenlang goed hadden gepresteerd, waren zichzelf niet meer."

De ervaren middenvelder van de Venlonaren spreekt ook van pech. "De schuld voor die slechte eerste maanden leg ik niet volledig bij Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts. Er waren ook veel nieuwe spelers die moeite hadden hun draai te vinden. Blessures hielpen niet mee. Wat ik niet snapte, is dat Maaskant na zijn ontslag nog dacht dat hij de boel aan de praat had kunnen krijgen. Dat gevoel had ik al een tijdje niet meer. Er waren zoveel irritaties en opstootjes."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws