Eén doelpunt genoeg voor Borussia Dortmund, geen treffer voor Haaland

29-02-2020 17:24 Laatste update: 17:42
15

Borussia Dortmund heeft de wedstrijd tegen Freiburg winnend afgesloten. Door een treffer van Jadon Sancho mag de ploeg van trainer Lucien Favre blijven hopen op de titel in de Bundesliga. Ook Borussia Mönchengladbach houdt de aansluiting met de top van de Bundesliga door een moeizame overwinning op bezoek bij Augsburg.

Borussia Dortmund - Freiburg 1-0
Borussia Dortmund heeft in het eigen Signal Iduna Park belangrijke zaken gedaan in de strijd om de Bundesliga-titel. De ploeg, waar Erling Braut Haaland op de bank begon, won met 1-0 van Freiburg. De uiteindelijk beslissende treffer stond al snel op het bord: na ongeveer een kwartier spelen schoot hij raak na goed voorbereidend werk van Thorgan Hazard.

Haaland kwam na ongeveer 60 minuten spelen binnen de lijnen voor Julian Brandt, maar kwam niet tot scoren. Door deze overwinning houdt de ploeg van trainer Lucien Favre de aansluiting met andere titelkandidaten Bayern München en RB Leipzig.

Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2-3
Het kostte zweet en tranen, maar Borussia Mönchengladbach heeft de aansluiting met de top van de Bundesliga behouden. Op bezoek bij Augsburg werd er met 2-3 gewonnen. Alle doelpunten vielen na rust: het waren Ramy Bensebaini en Lars Stindl die de gasten op een 0-2 voorsprong zetten, maar kort daarna bracht Eduard Löwen de spanning terug. Toen Stindl tien minuten vor tijd zijn tweede maakte van de middag leek de wedstrijd beslist, maar niets bleek minder waar.

Alfred Finnbogason bracht de spanning terug in de wedstrijd met nog zo'n tien minuten te spelen, maar verder kwam de thuisploeg uiteindelijk niet.