Drenthe doelwit van spreekkoren: 'Accepteer ik sowieso niet, van niemand'

Drenthe doelwit van spreekkoren: 'Accepteer ik sowieso niet, van niemand'

29-02-2020 20:48
42

De Tweede Divisie-wedstrijd tussen Kozakken Boys en Quick Boys van zaterdagmiddag is ontsierd door spreekkoren ten koste van Royston Drenhe. Op Sportpark De Zwaaier was duidelijk 'Drenthe, je moeder is een hoer' te horen.

De camera's van FOX Sports registreerden dit na een opstootje tussen Drenthe en tegenstander Jeffrey Ket in de eerste helft. "Die supporters waren vanaf het begin al bezig. Eerst was het 'Drenthe, je moeder is een hoer', daarna begonnen ze verder over mijn moeder en dat soort dingen. Daarom reageerde ik zo emotioneel na dat opstootje, dat had verder niets met de jongens op het veld te maken", aldus de enkelvoudig Oranje-international na afloop van het in 1-1 geëindigde duel. "Dit zijn dingen die ik sowieso niet accepteer, van wie dan ook."

Drenthe prees het optreden van scheidsrechter Van der Eijk, met wie hij tijdens de wedstrijd contact had over de incidenten. "Hij begreep mijn reactie. Maar hij zei dat hij ook zijn werk zou moeten doen, als ik me zou laten gaan. Hij gaf aan dat ik een voorbeeldfunctie had en vroeg of ik me in wilde houden." De leidsman kaartte de situatie aan bij de speaker, die de fans tot kalmte maande. "Waarschijnlijk is dat goed overgekomen, want in de tweede helft heb ik er geen last meer van gehad. Dus de scheidsrechter heeft goed gehandeld", aldus Drenthe.