Heerenveen geeft bijna 0-3 voorsprong weg in Enschede, maar wint weer eens

29-02-2020 22:35
104

SC Heerenveen heeft eindelijk zijn eerste zege van 2020 te pakken. De Friezen leken uit te lopen naar een probleemloze zege bij FC Twente, gaven nog bijna een 0-3 voorsprong weg, maar de opleving van FC Twente bleef zonder gevolgen: Heerenveen slaagde erin om de 2-3 voorsprong over de sleep te trekken.

Hoewel Heerenveens laatste zege alweer van 8 december dateerde, gingen de Friezen voortvarend van start in de Grolsch Veste. Al na vier minuten tekende Hicham Faik voor de 0-1, na een halve redding van Joël Drommel op een schot van Alen Halilovic. Net toen FC Twente zich wat aan de druk van Heerenveen kon ontworstelen en zelf kon denken aan aanvallen, werd de marge verdubbeld. Chidera Ejuke tekende vlak na de rust voor 0-2, nadat hij zich door het hart van de Enschedese defensie had geworsteld.

Heerenveen was los en kwam niet lang hierna zelfs op 0-3, via een afstandsschot van Joey Veerman. De wedstrijd leek in een beslissende plooi te zijn gevallen, maar FC Twente was een kwartier voor tijd opeens helemaal terug in de wedstrijd. Haris Vuckic benutte een strafschop na een licht zetje van Sven Botman en Lindon Selahi kwam tot scoren na een demarrage over de as van het veld: 1-3 én 2-3.

Linksback Calvin Verdonk maakte de comeback zelfs bijna compleet na een doorgeschoten lange bal: de aanvankelijk onnodig uitgekomen Filip Bednarek wist echter ternauwernood te redden. Dit bleek achteraf de gouden kans te zijn voor de thuisploeg. Heerenveen wisselde verdedigend, in een poging te rijen te sluiten. Dit lukte ook: na het laatste fluitsignaal van arbiter Kooij konden Johnny Jansen en de zijnen alsnog opgelucht ademhalen.