De Boer wint eerste duel van seizoen, maar ziet sterspeler geblesseerd wegvallen

01-03-2020 08:00
4

Frank de Boer heeft met zijn Atlanta United de eerste wedstrijd in het nieuwe Major League Soccer-dseizoen winnend afgesloten. Het duel met nieuwkomer Nashville SC werd met 1-2 gewonnen, maar wel lijkt sterspeler Josef Martínez lang uit de roulatie te zijn.

Het was voor Nashville een uitstekende test op de eerste wedstrijd ooit in de MLS te beginnen tegen het sterke team van De Boer. Soepel verliepen de eerste minuten echter niet voor de nieuwkomers: al na acht minuten spelen keek Nashville tegen een achterstand aan door een doelpunt van Ezequiel Barco. De thuisploeg trok de stand na ongeveer een halfuur wel weer gelijk: Walker Zimmerman maakte het eerste officiële doelpunt in de clubgeschiedenis van Nashville: 1-1.

Atlanta zocht ondanks deze tegentreffer de aanval en beloonde zichzelf nog voor rust. Emerson Hyndman nam een afvallende bal op zijn borst aan, twijfelde niet en volleerde raak. Na rust kreeg Nashville voldoende kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar doelman Brad Guzan hield Atlanta goed op de been. Randall Leal was het dichtst bij de gelijkmaker: hij schoot tien minuten voor het einde van de wedstrijd op de paal. Niet veel later zorgde Nashville-keeper Joe Willis voor een opvallend moment: de keeper pakte de bal halverwege het veld in zijn handen, maar kreeg slechts geel voor deze actie.

Voor dat moment diende de eerste tegenvaller van dit MLS-seizoen zich aan voor De Boer en zijn mannen. Topschutter Martínez verliet per brancard het veld na een op het oog zware blessure aan zijn rechterbeen. Wat er precies met de aanvaller aan de hand is moet nog onderzocht worden.