Gakpo: 'Dat is mijn fout met grote consequenties, ik bied mijn excuses ook aan'

Gakpo: 'Dat is mijn fout met grote consequenties, ik bied mijn excuses ook aan'

01-03-2020 17:45
35

Cody Gakpo had niet verwacht dat hij een gele kaart zou krijgen voor het over zijn hoofd doen van zijn shirt. De PSV-aanvaller maakte vlak na rust de 1-1 tegen Feyenoord en wilde een shirt tonen met de tekst 'Eindhoven' erop.

Hij trok zijn shirt niet uit, maar trok het over zijn hoofd heen omdat hij dacht dat hij daar geen geel voor zou krijgen. Scheidsrechter Dennis Higler deed het wel, omdat dat de regels zijn. "Ik dacht dus echt dat hij uit moest voordat je geel zou krijgen", zegt een balende Gakpo na afloop van de wedstrijd tegenover FOX Sports. "Dat is mijn fout."

De gele kaart die de vleugelaanvaller van PSV kreeg was een hele dure. Hij stond op scherp, waardoor hij de uitwedstrijd bij FC Groningen van volgende week nu moet missen. "Dat zijn grote consequenties, inderdaad. Natuurlijk een fout van mij. Excuses naar PSV en het team daarvoor."

Op het shirt dat Gakpo onder zijn wedstrijdtenue aanhad stond de tekst 'Eindhoven'. "Ik ben trots op de stad en trots op PSV, natuurlijk", zegt de doelpuntenmaker van de Brabanders. "Daarom ook des te jammer dat we niet gewonnen hebben vandaag."