Nieuws uit Bernabéu: Frenkie de Jong vangt Clásico als basisspeler aan bij Barça

Nieuws uit Bernabéu: Frenkie de Jong vangt Clásico als basisspeler aan bij Barça

01-03-2020 19:55 Laatste update: 19:57
14

Frenkie de Jong zal zondagavond de Clásico vanaf de aftrap meemaken. De middenvelder uit Arkel is door trainer Quique Setién als basisspeler op het wedstrijdformulier gezet voor de Spaanse kraker op bezoek bij Real Madrid.

De Catalanen spelen zoals wel vaker de laatste weken met vier middenvelders. Dat betekent dat naast De Jong ook Sergio Busquets, Arthur Melo en Arturo Vidal aan de aftrap zullen staan. Lionel Messi en Antoine Griezmann zijn de twee voorwaartsen, terwijl Gerard Piqué op tijd hersteld is van zijn blessure. De stopper viel midweeks tegen Napoli nog geblesseerd uit, maar heeft de Clásico dus toch gehaald.

Op eigen veld zal Real Madrid zonder Luka Modric de krachten gaan meten met de eeuwige rivaal uit Catalonië. Fede Valverde, Toni Kroos en Casemiro staan op het door trainer Zinedine Zidane geformeerde middenveld. Ook Isco heeft een plekje bij de eerste elf. Voor Sergio Ramos wordt het een bijzondere wedstrijd: hij speelt zijn 44e Clásico en komt daarmee op gelijke hoogte met recordhouder Manuel Sanchís.