Konijn uit de hoge hoed van Advocaat bejubeld: 'Experiment is meer dan geslaagd'

Konijn uit de hoge hoed van Advocaat bejubeld: 'Experiment is meer dan geslaagd'

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 08:00ma 02-03-2020 om 08:00

Laatste update: maandag 2 maart 2020 om 08:53ma 02-03-2020 om 08:53

Dick Advocaat kwam voor de topper tegen PSV met Ridgeciano Haps als gelegenheids-linksbuiten op de proppen. Het experiment in Eindhoven leek uiteindelijk meer dan geslaagd en Haps speelde een puike pot.

De rol van Haps, die in de jeugd altijd als linksbuiten speelde, wordt door De Telegraaf-rapporteur Willy Dullens onder de loep genomen. 'We kunnen gerust stellen dat het experiment meer dan geslaagd is. Haps is een pittig mannetje, met snelheid en een sterk linkerbeen. Hij kiest goed positie en was veel bereikbaar. Wanneer PSV eruit kwam, verdedigde hij goed mee en in aanvallend opzicht heeft hij mij positief verrast', constateert de oud-international over Haps, die eigenlijk de hele wedstrijd Denzel Dumfries in zijn broekzak leek te hebben.

Het optreden van de gelegenheidsaanvaller wordt door Dullens beoordeeld met een 7. 'Samen met Leroy Fer vond ik hem de beste aan Feyenoord-zijde. Er lag veel ruimte aan de linkerkant en daar maakte Haps goed gebruik van. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten op te noemen, maar daarvoor moet ik hem vaker op deze positie zien spelen', zegt Dullens. 'Voor nu heeft hij deze rol uitstekend ingevuld. Hij heeft zijn plekkie verdiend en ik zou hem de komende weken lekker op deze positie laten staan', besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws