Massaal vertrouwen in nieuwe rol Haps: 'Hij kan diepte brengen zoals Sinisterra'

Massaal vertrouwen in nieuwe rol Haps: 'Hij kan diepte brengen zoals Sinisterra'

29-02-2020 08:20 Laatste update: 12:51
86

Dick Advocaat maakte vrijdagmiddag op het perspraatje bekend dat Ridgeciano Haps de vacante positie van linksbuiten gaat invullen tegen PSV. Haps zelf, Advocaat en Steven Berghuis zien het wel zitten in de nieuwe rol van de oud-speler van AZ.

Haps kwam recent in verschillende snelheidstesten naar voren als één van de snelste Feyenoorders, maar daar is deze beslissing niet per se op gebaseerd. "Ik kan linksbuiten spelen. Ik heb het zelfs tot Jong AZ wel gespeeld", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de Feyenoorder. Advocaat zelf kon die stellingname bevestigen. "Haps is van origine een linksbuiten en hij zal daar tegen PSV spelen."

Het vertrouwen in de nieuwe Feyenoord-rol ligt ook bij aanvoerder Berghuis hoog en hij is ervan overtuigd dat Haps, die als linksback al zéér aanvallend ingesteld is, dit uitstekend in zal vullen. "Vanaf de backpositie kom je er echt en kun je spelen met de ruimte en de tegenstander. Dit is echt anders. Maar Haps kan bij ons diepte brengen waar Sinisterra dat eerst ook zo goed kon", besluit Berghuis.