Statistieken Haps blijven bedenkelijk: 'Het wordt eerder februari dan januari'

Statistieken Haps blijven bedenkelijk: 'Het wordt eerder februari dan januari'

Gepubliceerd: woensdag 8 januari 2020 om 07:08wo 08-01-2020 om 07:08

Feyenoord lijkt voorlopig niet te kunnen beschikken over Ridgeciano Haps. De linksback maakte zijn laatste minuten op zondag 10 november tegen RKC Waalwijk en heeft naar alle waarschijnlijkheid wéér geduld nodig.

Haps is met Feyenoord mee op trainingskamp in Marbella, maar zal de herstart van de Eredivisie – op zaterdag 18 januari tegen sc Heerenveen – zeker niet gaan halen. "Het is eerder februari dan januari dat Haps terug is", stelt trainer Dick Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. Voor Haps is het de zoveelste tegenslag sinds hij in 2017 overkwam van AZ: de linksback liep de ene na de andere blessure op en heeft in amper de helft van alle Feyenoord-wedstrijden mee kunnen doen.

Of Feyenoord de winterstop aan wil wenden om een vervanger voor Haps te halen, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wil men eerst afwachten hoe het herstel van de 26-jarige Utrechter verloopt. 'Een blik op Haps is genoeg om te beseffen dat dan echt de juiste keuze moet worden gemaakt', houdt het AD zich op de vlakte.

Advocaat liet eerder deze week weten dat hij minstens twee winterse versterkingen wilde. Ook rechtsback Rick Karsdorp en spits Nicolai Jörgensen moesten regelmatig verstek laten gaan vanwege blessures: mogelijk wordt er voor hen naar extra concurrenten gezocht. Middenvelders Liam Kelly en Yassin Ayoub daarentegen mogen uitzien naar een nieuwe club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Feyenoord een nieuwe linksback halen?

(600 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws