VP's Elftal van de Week: AZ na krachttoer hofleverancier met vijf (!) spelers

VP's Elftal van de Week: AZ na krachttoer hofleverancier met vijf (!) spelers

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 10:00ma 02-03-2020 om 10:00

Laatste update: maandag 2 maart 2020 om 10:25ma 02-03-2020 om 10:25

AZ is na de indrukwekkende zege bij Ajax (0-2) de absolute hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Alkmaarse club levert vijf spelers. Ook Feyenoord, Willem II, Sparta en sc Heerenveen zijn vertegenwoordigd.

Marco Bizot (AZ)
Een dag na de uitvaart van zijn vader keepte Bizot een ijzersterke wedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Dan ben je een échte. Bizot hield bovendien voor de zestiende keer dit seizoen de nul.

Bart Vriends (Sparta)
Tussen het Super Sunday-geweld van PSV - Feyenoord en Ajax - AZ door was Sparta veel te sterk voor FC Emmen (5-1). Vriends viel op door zijn vrijwel foutloze optreden in de Rotterdamse defensie.

Teun Koopmeiners (AZ)
De pass waarmee hij Oussama Idrissi in staat stelde om Ajax - AZ te beslissen was waanzinnig. Het geeft AZ een enorme boost - en Koopmeiners een plek in VP's Elftal van de Week.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Veel ogen waren na PSV - Feyenoord gericht op Ridgeciano Haps, maar de sleutelrol was voor Malacia. De linksback had de meeste aanvallende rushes van alle Feyenoorders en stond verdedigend z'n mannetje.

Jordy Clasie (AZ)
Na zondag heeft Clasie in zowel de thuis- als uitwedstrijd tegen Ajax laten zien het voetballen niet verleerd te zijn. De middenvelder heerste als in zijn beste Feyenoord-dagen.

Fredrik Midtsjö (AZ)
Met Clasie vormde Midtsjö een uitstekend tandem in de Johan Cruijff Arena. Het is niet ondenkbaar dat men bij Ajax jaloers kijkt naar het feit dat de Noorse middenvelder bij AZ speelt.

Orkun Kökçü (Feyenoord)
Eén van de beste spelers, zo niet de beste, in de Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord. De negentienjarige middenvelder was de baas op het middenveld en gaf de assist bij de openingstreffer van Eric Botteghin.

 

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Heerenveen heeft gouden zaken gedaan door Veerman afgelopen zomer over te nemen van FC Volendam. De middenvelder koppelt een functionele techniek aan overzicht én doelpunten.

Calvin Stengs (AZ)
De laatste weken zwelde de kritiek aan, maar Stengs snoerde zondag tegen Ajax alle criticasters de mond. In de Johan Cruijff Arena liet hij eindelijk weer zijn volledige potentie zien.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
Met een doelpunt en assist had Pavlidis een groot aandeel in de 3-1 zege op FC Groningen, waardoor Willem II de vijfde plaats in de Eredivisie nog steviger in handen kreeg. Pavlidis staat nu op elf competitiegoals.

Che Nunnely (Willem II)
Ook Nunnely heeft een plek in VP's Elftal van de Week bemachtigd tegen FC Groningen. De watervlugge vleugelaanvaller was bij tijd en wijle ongrijpbaar voor zijn tegenstanders.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was dit weekend de beste?

(1367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws