Boskamp: 'Ik durf het bijna niet te zeggen, maar stiekem hoop ik op dit scenario'

2 maart 2020 om 11:15

Ondanks dat Feyenoord zondag niet wist te winnen van PSV, droomt Jan Boskamp stiekem van een nieuwe landstitel in De Kuip. De zege van AZ op Ajax biedt hem hoop.

"Als je AZ zo ziet spelen, dan wordt het nog spannend!", zegt Boskamp tegen VTBL. "En ik durf het bijna niet te zeggen, maar stiekem hoop ik op dit scenario: twee honden vechten om een been, en de derde (Feyenoord, red.) gaat ermee heen, haha!"

"Het kán, zeker!", vervolgt de oer-Feyenoorder. "Feyenoord moet nog inhalen tegen AZ. Als Dickie (Advocaat, red.) het flikt, dan zet ik een standbeeld van hem in mijn voortuin. En hang ik elke dag een verse bloemenkrans om zijn nek. Ik zal nooit meer naar het voetballen gaan, want beter kan het dan nooit meer worden."

Boskamp had graag gezien dat Feyenoord zondag had afgerekend met PSV. "Als je weer een keer had kunnen winnen in Eindhoven, was het gisteren. Maar ja, dat is achteraf. Ik zeg altijd wel dat 'we' gaan winnen, maar dat doe ik met een klein hartje. 1-1 was wel een goede uitslag."