Tagliafico ontsnapt aan rood én schorsing: 'Beoordeeld, niets mee gedaan'

Tagliafico ontsnapt aan rood én schorsing: 'Beoordeeld, niets mee gedaan'

02-03-2020 15:53
207

Nicolás Tagliafico is tijdens de kraker tussen Ajax en AZ ontsnapt aan een rode kaart, is het oordeel van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. De Argentijn ging – ogenschijnlijk bewust – met zijn noppen op het bovenbeen van tegenstander Jonas Svensson staan.

Tagliafico kreeg van arbiter Serdar Gözübüyük geen kaart, maar Van Egmond had 'achteraf liever rood gezien', laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "De scheidsrechter heeft de situatie in de wedstrijd beoordeeld en was van mening dat het een grensgeval betrof. Hij was er niet volledig van overtuigd dat Tagliafico een rode kaart had moeten krijgen en kon tevens niet bepalen of hij het expres deed."

Het VAR-team – bestaande uit Clay Ruperti en Richard Polman – bekeek de beelden en schaarde zich achter de beslissing van Gözübüyük. Hierdoor kan Tagliafico niet meer achteraf geschorst worden, op basis van de tv-beelden. "De situatie is beoordeeld en er is niets mee gedaan", verduidelijkt Van Egmond. "Daarom mag Tagliafico niet meer worden gestraft."