Plotseling clubloze Sturridge kan seizoen vergeten: geschorst na overtreden gokwet

Plotseling clubloze Sturridge kan seizoen vergeten: geschorst na overtreden gokwet

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 17:16ma 02-03-2020 om 17:16

Laatste update: maandag 2 maart 2020 om 17:18ma 02-03-2020 om 17:18

Daniel Sturridge mag dit seizoen niet meer in actie komen. De oude bekende van onder meer Liverpool en Chelsea heeft enkele regels met betrekking tot gokken overschreden, meldt de FA maandagmiddag.

De dertigjarige aanvaller vertrok afgelopen zomer van Liverpool naar het Turkse Trabzonspor, dat echter plotseling besloot om zijn contract te ontbinden. De club gaf hierbij geen tekst en uitleg, maar zijn abrupte afscheid heeft te maken met een door de FA aangespannen beroepszaak, met 'betting breaches' als inzet.

Sturridge speelde informatie door aan familieleden en vrienden, die weddenschappen over de voetballer aangingen. Zo overwoog zijn broer om in te zetten op een mogelijke transfer naar Sevilla, nadat hij informatie van de toenmalige Liverpool-speler had gekregen, berichtte The Guardian afgelopen zomer al.

De Engelse voetbalbond is in het gelijk gesteld. Sturridge mag tot 17 juni niet meer deelnemen aan voetbalgerelateerde activiteiten op de hele wereld, laat de FA weten. Het betekent dat de dertigjarige aanvaller tot die tijd geen wedstrijden mag spelen en dat het seizoen 2019/2020 er voor hem al op zit. Sturridge moet bovendien een boete van 171 duizend euro betalen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws