Linssen spreekt namens de club Vitesse: 'Zo geen verbetering van het voetbal'

Linssen spreekt namens de club Vitesse: 'Zo geen verbetering van het voetbal'

02-03-2020 21:30
53

Bryan Linssen heeft namens Vitesse laten weten dat het graag verandering aan het VAR-systeem wil zien. De Arnhemmers waren zaterdagavond 'not amused' over een strafschop die PEC Zwolle kreeg na een vermeende handsbal van Eli Dasa.

De aanvoerder van Vitesse denkt dat meer Eredivisieploegen benadeeld worden door de VAR. "Zo is het systeem geen verbetering van het voetbal", valt te lezen in De Gelderlander. "Elke week weer is de VAR een gespreksonderwerp. Want dit overkomt niet alleen Vitesse, hè. Vorige week: bij AZ een strafschopsituatie, bij Fortuna Sittard tegen Feyenoord twee penalty’s die vragen oproepen. Bij ons twee situaties. Dat is te veel."

Ook denkt Linssen dat topclubs voordeel hebben van de videoscheidsrechter. "Er wordt met twee maten gemeten. Vorige week is een duidelijk zichtbare bal op de arm van Pablo Rosario geen hands. Nu (tijdens PEC-Vitesse, red.) kun je niets zien. Er wordt gewoon een sliding gemaakt. Maar dat is een strafschop. Nu is een beetje duwen en trekken bij een hoekschop een vrije trap tegen. Maar tegen Ajax zit ik in de houdgreep. En dan doen we niks. Jongens, wat willen we nou?"