Teleurstelling nog niet weg bij Ajax: 'De tik was natuurlijk enorm, ik baal ervan'

Teleurstelling nog niet weg bij Ajax: 'De tik was natuurlijk enorm, ik baal ervan'

02-03-2020 22:51
113

Carel Eiting, middenvelder van Ajax, geeft toe dat de nederlaag tegen AZ (0-2) hard aan is gekomen in Amsterdam. De Ajacieden zagen de voorsprong van drie punten op de concurrent uit Alkmaar daarmee als sneeuw voor de zon verdwijnen.

De teleurstelling en frustratie is er 'the day after' niet minder om geworden. "De tik was wel heel hard", zegt Eiting tegenover Ajax TV. "Ik vind het lastig om mijn gevoel te omschrijven, omdat ik nog wel in de emotie zit van hoe erg ik baal. De tik is natuurlijk enorm. Meerdere dingen zijn er de oorzaak van geweest, maar het is moeilijk om meteen één punt op te noemen."

Wedden

Meer odds

Eiting wil niet spreken van een slechte of dramatische serie, maar van een wisselvallige periode. "Als ik zeg wisselvallig zeggen de mensen natuurlijk dat het slecht is, maar we hebben nu gewoon een paar mindere resultaten. We komen ook tegen AZ vrij snel achter en dan willen we te graag en wordt het te gehaast."

Ook de afspraken tussen de Ajacieden werden niet meer nagekomen., denkt Eiting. "De communicatie over verdedigend drukzetten, wie waar staat en wat oppakt, was niet vlekkeloos. Je kan daar alle woorden gebruiken en zeggen dat het dramatisch was, maar feit is gewoon dat het niet goed genoeg was."