Bizot wilde ploeggenoten 'niet opzadelen met verdriet': 'Riep vragen op'

Bizot wilde ploeggenoten 'niet opzadelen met verdriet': 'Riep vragen op'

03-03-2020 07:03
18

Voor Marco Bizot kwam er met de overwinning tegen Ajax een einde aan een emotionele week. De AZ-doelman verloor zijn vader aan een hartstilstand, maar keepte wel gewoon mee tegen LASK Linz en Ajax. Na de overwinning in Amsterdam zijn de titelkansen van AZ weer springlevend.

"We moeten gewoon tien wedstrijden knallen. Als we blijven voetballen zoals vandaag, dan zijn we een serieuze kandidaat", begint Bizot in gesprek met De Telegraaf. "Maar om kampioen te worden moet je ook van de kleintjes winnen. Soms zelfs met lelijk voetbal. Hoe er wordt gewonnen maakt niet uit. Dat typeert een kampioen. Dat 'geluk' hebben wij nog niet afgedwongen."

Dit alles terwijl Bizot eerder deze week zijn vader verloor aan een acute hartstilstand. Het kwam onverwacht voor de doelman. "Even borrelde de gedachte bij mij op om niet naar Oostenrijk af te reizen, zo gaan die dingen dan", vervolgt hij. "Toch heb ik geen moment getwijfeld om niet tegen LASK en Ajax in het doel te staan. Ik had sterk het gevoel dat ik deze wedstrijden moest spelen, voor mezelf vooral. Ik wilde juist kracht putten uit de situatie, hoe triest die ook was."

Afwezigheid
Bizot wilde zijn ploeggenoten bij AZ niet lastigvallen met het nieuws, dus hield hij het lang voor zichzelf. "De meeste jongens kregen het nieuws pas zaterdag te horen, op de dag dat mijn vader werd gecremeerd. Mijn afwezigheid op de training riep natuurlijk vragen op. Toen heeft de trainer (Arne Slot, red.) verteld wat er was gebeurd."