Unnerstall maakt indruk bij VVV en PSV: 'We waren razendsnel verkocht'

Unnerstall maakt indruk bij VVV en PSV: 'We waren razendsnel verkocht'

03-03-2020 07:22
40

Lars Unnerstall maakte vorig seizoen indruk bij VVV-Venlo en heeft dit seizoen een plek onder de lat veroverd bij PSV. De Duitse doelman maakte afgelopen zondag tegen Feyenoord indruk en John Roox, keeperstrainer van VVV, kijkt met veel plezier terug naar zijn samenwerking met Unnerstall.

Roox zorgde er samen met Stan Valckx voor dat Unnerstall drie jaar geleden de overstap maakte naar VVV. "We hadden niet alleen beelden van wedstrijden gezien, maar zagen samen ook trainingen bij Fortuna Düsseldorf. Eigenlijk waren we al razendsnel verkocht", vertelt Roox in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Lars presenteerde zich als iemand die heel positief in het leven staat en wekte de indruk dat hij een trainingsbeest was. Nou, dat was hij bij VVV ook. Hij doet meer dan gevraagd wordt, is op een goede manier met zijn lichaam bezig en daarnaast een rustpunt in de groep."

Dat viel PSV ook op. De Eindhovense club nam de Duitse keeper transfervrij over en stalde hem vervolgens op huurbasis nog een extra jaar in Venlo. Roox denkt dat Unnerstall vooral op voetballend gebied nog kan leren. "Door veel in positiespellen mee te doen, kan de keeper ook voetballend groeien. Ik vind Lars al rustiger aan de bal, maar natuurlijk kan het altijd beter", aldus Roox.

"Hij voelt zelf prima aan wanneer de lange bal gespeeld moet worden of wanneer de backs ingespeeld kunnen worden. Zijn schoten hebben voldoende kracht om ver te komen, als het nodig is. Uiteindelijk is goed meevoetballen een pre, maar zeker niet prioriteit. Lars kan de moeilijkste ballen pakken, dat heeft hij bij ons vaak bewezen", sluit de keeperstrainer van VVV af.