'Barcelona heeft beet: 35 miljoen euro voor Valencia-middenvelder (20)'

'Barcelona heeft beet: 35 miljoen euro voor Valencia-middenvelder (20)'

03-03-2020 08:17
18

Er bestaat een reële kans dat Jasper Cillessen aankomende zomer ploeggenoot Ferran Torres ziet vertrekken bij Valencia. De middenvelder - die ook als aanvaller uit de voeten kan - wordt in de gaten gehouden door FC Barcelona, dat van plan is 35 miljoen euro te betalen.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Torres wordt in Valencia gezien als een van de grootste talenten van de club, maar hij weigert zijn tot 2021 doorlopende contract te verlengen. Wil Valencia nog een transfersom overhouden aan de middenvelder, dan zal het in de zomerse transferperiode tot een verkoop over moeten gaan. 

Torres heeft een clausule van 100 miljoen euro in zijn contract staan, maar Barcelona lijkt dus voor een aanzienlijk lager bedrag beet te hebben. Valencia wil de middenvelder graag behouden, maar tot op heden wees Torres al twee contractvoorstellen van de club uit de sinaasappelstad af.

Drie jaar geleden, toen de inmiddels twintigjarige middenvelder nog zeventien was, was Barcelona bereid een hoger bedrag te betalen voor Torres. De speler maakte toen zelf de beslissing om bij Valencia te blijven, omdat dat beter zou zijn voor zijn ontwikkeling. Nu vindt hij de tijd wel rijp voor een stap hogerop: Torres' zaakwaarnemer, die werkt voor het bureau Leaderbrock Sports, staat in constant contact met de club uit Catalonië.