Hazard onder het mes: seizoen in Spanje lijkt voorbij, België tussen hoop en vrees

Hazard onder het mes: seizoen in Spanje lijkt voorbij, België tussen hoop en vrees

03-03-2020 12:42 Laatste update: 12:52
51

Eden Hazard zal geopereerd worden aan zijn rechterenkel. Niko Mihic, het hoofd van de medische staf van Real Madrid, gaat samen met de Rode Duivel naar Dallas. Daarna zal er duidelijkheid zijn over hoe lang Hazard daadwerkelijk out zal zijn.

Bondsdokter Kris Van Crombrugge laat tegenover VTM Nieuws weten dat hij goede hoop heeft dat Hazard komende zomer inzetbaar is voor België. "We zijn optimistisch dat zijn revalidatie snel zal verlopen en Eden is zelf ook erg gemotiveerd om het EK te halen", citeert Het Laatste Nieuws. Voor België begint het EK op 13 juni met een wedstrijd tegen Rusland.

Real Madrid staat in rechtstreeks contact met de bondsdokter. Er wordt op de expertise uit het American Football en de NBA gerekend om de blessure van Hazard te behandelen. Mihic heeft goede contacten met dokters in de VS. De operatie zal waarschijnlijk worden uitgevoerd door Eugene Curry van de Carrell Clinic in Dallas. 

Voor Real Madrid is de operatie wel een streep door de rekening. De kans dat de 29-jarige aanvaller dit seizoen nog in actie komt voor De Koninklijke, is klein. Zijn revalidatie neemt naar verwachting minstens twee maanden in beslag.

Hazard kwam afgelopen zomer voor honderd miljoen euro over van Chelsea, maar speelde pas tien duels voor de Spaanse grootmacht.