'De latino's zijn Ajacieden waar Ten Hag al twee maanden niet mee heeft gesproken'

'De latino's zijn Ajacieden waar Ten Hag al twee maanden niet mee heeft gesproken'

03-03-2020 19:12
167

Erik ten Hag heeft al twee maanden niet meer met bepaalde spelers van Ajax gepraat. Tot die groep behoren ook de 'latino's', waaronder de ontevreden Edson Álvarez. De oefenmeester van de Amsterdammers ligt dus minder goed bij de spelersgroep dan bijvoorbeeld Alfred Schreuder.

Schreuder was vorig seizoen nog assistent onder Ten Hag en was volgens Ajax-watcher Mike Verweij de 'verbinder' in Amsterdam. "Ik denk dat de inbreng van Poulsen en Reiziger (de huidige assistenten van Ten Hag, red.) veel minder is", zegt hij in de Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Wat je vanuit de selectie hoort, maar ook van zaakwaarnemers en ouders, is dat Schreuder in alle opzichten een verbinder was."

Die rol heeft Ten Hag niet kunnen overnemen. "De latino's bijvoorbeeld, dat zijn jongens waar Ten Hag al twee maanden niet meer mee heeft gepraat. Dat werkt niet bij een latino. Schreuder was iemand die een arm om je schouder heen legde en met je praatte als je er niet aan te pas kwam. Maar ook de jongens die wel speelden gingen vaak in gesprek over voetbal met hem. Dat vonden ze heel prettig. Ten Hag zit veel in zijn trainerskamer, die is veel minder benaderbaar."