Schalke blaft, maar bijt niet: Bayern heeft aan één goal genoeg en gaat door

03-03-2020 22:38
17

Bayern München heeft zich na een lastige wedstrijd in Gelsenkirchen geplaatst voor de halve finales van de Duitse beker. Der Rekordmeister had genoeg aan een goal van Joshua Kimmich om Schalke 04 over de knie te leggen: 0-1.

Die Königsblauen waren vastbesloten om iets van de wedstrijd te maken en Bayern onder druk te zetten. De Duitse recordkampioen was niet zo dominant als normaal en had moeite met het felle spel van Schalke, maar de thuisploeg deed zichzelf meermaals tekort. Dat werd vlak voor rust afgestraft: een knappe volley van Joshua Kimmich plofte in de verre hoek.

Het tweede bedrijf leek veel op de eerste vijfenveertig minuten. Schalke probeerde gevaarlijk te worden en zette naarmate de tijd verstreek alles op alles om Bayern-goalie Manuel Neuer tenminste één keer te verschalken, maar de voormalig Schalke-keeper hield zijn ploeg op de been. Omdat ook de bezoekers uit Zuid-Duitsland een aantal mogelijkheden lieten liggen bleef het spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Daardoor plaatst Bayern zich voor de halve finale van de beker. Bij de laatste vier ploegen heeft zich ook vierdedivisionist FC Saarbrücken gevoegd. Zij wonnen tot ieders verbazing na strafschoppen van Bundesliga-ploeg Fortuna Düsseldorf.