Koeman bevestigt gesprekken met Barcelona: 'Daarom heb ik ook nee gezegd'

Koeman bevestigt gesprekken met Barcelona: 'Daarom heb ik ook nee gezegd'

03-03-2020 23:50
40

Ronald Koeman heeft In januari met Barcelona gesproken, maar wilde Oranje niet in de steek laten. De bondscoach van het Nederlands elftal moest in Catalonië de opvolger worden van de ontslagen Ernesto Valverde.

Omdat Koeman bedankte voor de eer werd Quique Setién de nieuwe trainer van Barcelona. "Het is inderdaad waar dat ik met Barcelona heb gesproken", zegt de keuzeheer van het Nederlands elftal tegen het Spaanse Sport. "Ik heb nee gezegd omdat ik bij het Nederlands elftal ben en ik de verplichting heb om hier in functie te blijven."

De voormalig speler en clubicoon van de Blaugranas wordt vaker genoemd bij Barcelona en heeft een clausule in zijn contract waarmee hij na het EK naar Barcelona zou kunnen vertrekken.

Ook werd Koeman gevraagd naar de situatie van Frenkie de Jong, die bij Barcelona een moeilijke fase doormaakt en steeds meer kritiek krijgt. "Wat mij betreft presteert hij goed. Hij speelt op een andere positie dan hij gewend is, maar dat is aan de coach. Hij leert er veel, maar in mijn team speelt hij anders."