VI: ADO dreigt uitblinker te verliezen, interesse uit binnen- en buitenland

VI: ADO dreigt uitblinker te verliezen, interesse uit binnen- en buitenland

04-03-2020 14:41 Laatste update: 16:53
21

Luuk Koopmans staat in de belangstelling van meerdere clubs uit de Eredivisie en ook in Duitsland en Engeland wordt de situatie van de ADO-doelman goed in de gaten gehouden.

Koopmans maakt indruk in Den Haag, ondanks de slechte resultaten van zijn team. ADO staat op het moment op een zeventiende plaats, hetgeen aan het einde van het seizoen directe degradatie zou betekenen. Volgens Voetbal International hebben drie Eredivisie-clubs interesse en ook vanuit Duitsland en Engeland wordt er gekeken naar de prestaties van Koopmans. Om welke clubs het gaat, is niet bekend.

De doelman speelt dit seizoen nog op huurbasis bij ADO, maar de overstap van PSV wordt aan het einde van dit seizoen definitief. Op dat moment gaat het driejarige contract van Koopmans in, waardoor ADO sowieso een transfersom aan hem gaat verdienen. Een gedeelte van dat bedrag zal wel richting Eindhoven gaan, omdat er afspraken zijn gemaakt tussen ADO en PSV bij een eventuele verkoop van Koopmans.

De kans is reëel dat het avontuur van de keeper bij ADO dus tot één seizoen beperkt blijft. Koopmans keepte dit seizoen Robert Zwinkels onder de lat vandaan in Den Haag en speelde in het verleden voor MVV en TOP Oss.