Berghuis: 'Ik zag dat vorig jaar al, daarin herkende je wel een goede speler'

Berghuis: 'Ik zag dat vorig jaar al, daarin herkende je wel een goede speler'

Gepubliceerd: woensdag 4 maart 2020 om 18:38wo 04-03-2020 om 18:38

Steven Berghuis schrok van de zware blessure van Luis Sinisterra. De aanvoerder van Feyenoord is echter niet verrast dat vervanger Ridgeciano Haps de rol van linksbuiten sterk invulde tegen PSV.

"Ik wist dat Hapsie dit kon", zegt Berghuis tegen Voetbal International. "Ik ken hem nog uit de tijd dat we samen bij AZ speelden. Daar was hij ooit begonnen als linkerspits. Gertjan Verbeek heeft hem toen omgeturnd tot linkervleugelverdediger en op die positie ontwikkelde hij zich goed. Ridgeciano is sowieso geen jongen die zich snel zorgen maakt, of last heeft van druk."

"Hij zat voor PSV-uit echt niet zo van: Oh, nu moet ik op die plek spelen. Helemaal niet. Hij is wel een mannetje, overtuigd van zichzelf. Een vrije geest", vervolgt de aanvaller, die stelt dat Haps brengt wat Feyenoord mist na het wegvallen van Sinisterra. "Het wegvallen van Luis is voor ons echt een zware aderlating. Hij had zoveel dreiging, zoveel snelheid. Luis is na Rick Karsdorp en Haps de snelste in de selectie, denk ik."

"Maar los daarvan: hij bracht dreiging, balvastheid, scorend vermogen ook wel…", zegt Berghuis over de Colombiaan. "Ik zag dat vorig jaar al tijdens trainingen, toen hij nooit meedeed. Maar de manier waarop hij de bal bij zich hield, de keuzes die hij maakte in balbezit, even een passje uitstellen, dat soort dingen, daarin herkende je wel een goede speler."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws