'Onverwachte transfer van 50 miljoen euro mogelijk voor 'verboden droom' Memphis'

'Onverwachte transfer van 50 miljoen euro mogelijk voor 'verboden droom' Memphis'

04-03-2020 21:48 Laatste update: 05-03-2020 01:26
41

Memphis Depay kan in de zomer verhuizen naar Italië. Althans, dat meldt Corriere dello Sport. De aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal is een 'verboden droom' voor SS Lazio.

Lazio is dit seizoen dé revelatie van de Serie A en is met Juventus en Internazionale verwikkeld in een felle strijd om de Scudetto. Om volgend seizoen een nieuwe stap te zetten, moet Memphis naar Rome komen. Igli Tare, technisch directeur van Lazio, heeft de Nederlander bovenaan zijn verlanglijstje gezet.

Gemakkelijk wordt de komst van Memphis niet, voegt Corriere dello Sport eraan toe. De aanvaller is herstellende van een zware knieblessure en het is nog maar de vraag hoe hij terugkomt. Bovendien is de relatie tussen Lazio en Memphis' managementbureau SEG vertroebeld na het transfervrije vertrek van Stefan de Vrij naar Internazionale én moet de hele operatie 50 miljoen euro kosten.

De belangstelling van Lazio voor Memphis is overigens niet nieuw. De Romeinen waren in 2016, toen de Oranje-ster niet het stuk voorkwam bij Manchester United, ook al in de markt. Het is geen geheim dat Memphis terug wil keren in de Europese top, maar het is de vraag of Lazio aan dat profiel voldoet.