Penaltykiller Krul slaat weer toe: Norwich na strafschoppen in kwartfinale FA Cup

Penaltykiller Krul slaat weer toe: Norwich na strafschoppen in kwartfinale FA Cup

04-03-2020 23:36 Laatste update: 23:45
8

Norwich City heeft zich woensdagavond dankzij Tim Krul geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Op bezoek bij Tottenham Hotspur moesten penalty's de doorslag geven en in de strafschoppenserie stond Krul op.

Tottenham kwam dankzij Jan Vertonghen snel op voorsprong. De oud-Ajacied kopte na dertien minuten raak uit een vrije trap, maar die treffer bleek niet genoeg voor een zege. Twaalf minuten voor tijd kwam Norwich namelijk op gelijke hoogte via Josip Drmic en bij die treffer ging doelman Michel Vorm niet vrijuit. De Nederlander kon een afstandsschot niet goed verwerken waarna de bezoekers op gelijke hoogte kwamen.

Wedden

Meer odds

Na negentig minuten en zelfs na 120 minuten stond het nog altijd gelijk en dus konden Krul en Vorm zich opmaken voor een Nederlandse strijd onder de lat in de penaltyserie. Vorm was de eerste die een inzet vanaf elf meter wist te stoppen. Nadat Eric Dier de eerste Totenham-penalty had benut, stopte Vorm de strafschop van Kenny McLean. 

Het was echter Krul die de held van de avond werd. Nadat Erik Lamela namens The Spurs over het doel had geschoten, zorgde Krul voor de beslissing. Troy Parrot werd het eerste slachtoffer van de penaltykiller, die daarna ook de beslissende strafschop van Gedson Fernandes stopte en Norwich zo een plek in de kwartfinale bezorgt.